viernes, 4 de diciembre de 2009

Espai de reflexió i prevenció sobre el consum responsable de drogues.


Aquest crèdit pot ser impartit pel professorat de diverses àrees (Llengua, Ciències de la Naturalesa, Matemàtiques, Ciències Socials, etc...), ja que es tracta d'una proposta totalment interdisciplinar. No requereix per part del professorat un gran nivell d'especialització, sinó més aviat una actitud oberta i dialogant que permeti abordar el tema de manera dinàmica i no directiva.

Un dels aspectes que més importància té en la vida dels adolescents és la seva relació amb els companys i amb el seugrup o colla. És a partir d'aquesta relació amb els iguals que trobaran el seu lloc en el món, que constantment els està oferint, de forma molt atraient, diferents formes d'ésser jove.Es troben una gran diversitat d'ofertes de consum, la posibilitat de provar coses noves, el risc, l'aventura...

L'objectiu d'aquest crèdit és proporcionar els elements indispensables per a que els alumnes puguin decidir adequadament front a una situació de risc, com pot ser el consum de drogues. No és una decisió fàcil, només ens cal observar quina és l'actitud dels adults front al mateix tema. Més que no pas fer especialistes en drogues, o aprofundir molt en el tema, el que es pretén és possibilitar que els alumnes adoptin una actitud crítica i raonada sobre el tema de les drogues, al mateix temps que adquireixen habilitats i estratègies per a fer front a situacions de risc.

No hay comentarios:

Publicar un comentario